Mont San Michel/ Μον Σαν ΜΙσέλ

Το Μον Σαιν Μισέλ (Mont Saint-Michel) είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς και γραφικούς προορισμούς της Γαλλίας, γνωστός για τη μοναδική του γεωγραφική θέση και την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του. Bρίσκεται στη Νορμανδία, στη βορειοδυτική Γαλλία. Είναι ένα μικρό νησί-καστροπολιτεία που υψώνεται από την αμμώδη ακτή και είναι διάσημο για το μοναστήρι του και τα εντυπωσιακά μεσαιωνικά τείχη του. Βρίσκεται περίπου 1 χιλιόμετρο από την ακτή της Γαλλίας στον κόλπο Mont Saint-Michel και είναι προσβάσιμο με τα πόδια κατά τη διάρκεια της άμπωτης.

Στο Μον Σαιν Μισέλ (Mont Saint-Michel) φτάσαμε οδικώς, περίπου 4 ώρες απο το Παρίσι, με κόστος 35€  τα διόδια και 80€  οι βενζίνες. Μόλις φτάσεις στο πάρκινγκ του Μον Σαιν Μισέλ έχεις 2 επιλογές για να προσεγγίσεις το νησάκι. Είτε θα περπατήσεις μια πολύ εύκολη διαδρομή 30 λεπτών, είτε θα περιμένεις το λεωφορειάκι που υπάρχει στο χώρο του πάρκινγκ, το οποίο θα σου πάρει 20 λεπτά.

Η τοποθεσία του

Το Μον Σαιν Μισέλ βρίσκεται σε μια μικρή νησίδα στις ακτές της Νορμανδίας, περίπου ένα χιλιόμετρο από τη βόρεια ακτή της Γαλλίας. Η νησίδα συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα μέσω ενός αναχώματος, που επιτρέπει την πρόσβαση κατά την άμπωτη και απομονώνει το νησί κατά την παλίρροια. Οι παλίρροιες αποτελούν μία από τις πιο εντυπωσιακές φυσικές ιδιαιτερότητες του, οι οποίες μπορεί να φτάσουν σε ύψος έως και 14 μέτρα.

Mont San Michel/ Μον Σαν ΜΙσέλ

Το φαινόμενο αυτό δημιουργεί την εντύπωση ότι το νησί “επιπλέει” στη θάλασσα κατά την παλίρροια και συνδέεται με την ξηρά κατά την άμπωτη. Σε κάθε περίπτωση προτού ξεκινήσεις για αυτόν τον υπέροχο προορισμό ενημερώσου για τις ώρες της άμπτωτης και της παλίρροιας, εδώ.

Ιστορία του Μον Σαιν Μισέλ

Η ιστορία του ξεκινά από το 708 μ.Χ., όταν ο επίσκοπος Aubert της Avranches είδε σε όραμα τον αρχάγγελο Μιχαήλ να του ζητά να χτίσει μια εκκλησία στο νησί. Από τότε, το Μον Σαιν Μισέλ αναπτύχθηκε σε ένα σημαντικό θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο. Το 1979 αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, λόγω της ιστορικής και πολιτιστικής του αξίας.

 Αρχιτεκτονική του Μον Σαιν Μισέλ

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του Μον Σαιν Μισέλ είναι το εντυπωσιακό μοναστήρι του, το οποίο δεσπόζει στην κορυφή του λόφου. Το μοναστήρι, που κατασκευάστηκε κυρίως μεταξύ του 11ου και του 16ου αιώνα, περιλαμβάνει διάφορα αρχιτεκτονικά στιλ, από την ρωμανική μέχρι την γοτθική περίοδο. Οι στενοί δρόμοι και τα μεσαιωνικά κτίρια προσθέτουν στην γοητεία του τόπου.

Mont San Michel/ Μον Σαν ΜΙσέλ

Αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, προσελκύοντας εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Ως επισκέπτης μπορείς να περπατήσεις στους πλακόστρωτους δρόμους, να επισκεφθείς το μοναστήρι στην κορυφή του λόφου, να απολαύσεις την πανοραμική θέα και να γευτείς τοπικές λιχουδιές στα πολλά εστιατόρια και καφέ της περιοχής.

Το Μον Σαιν Μισέλ αποτελεί έναν από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς της Γαλλίας, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει ιστορία, αρχιτεκτονική και φυσική ομορφιά. Αν δεν έχεις σκοπό να νοικιάσεις αυτοκίνητο για να εξερευνήσεις τη βορειοδυτική Γαλλία, μπορείς να πραγματοποιήσεις την εξόρμησή σου στο Μον Σαιν Μισέλ, μέσω οργανωμένης εκδρομής αυθημερόν και απευθείας από το Παρίσι.

Mont San Michel/ Μον Σαν ΜΙσέλ

Το ταξίδι μας στη βορειοδυτική Γαλλία δεν τελειώνει εδώ! Αναχωρώντας από το Μον Σαιν Μισέλ αργά το μεσημέρι, κατευθυνθήκαμε προς την ιστορική παραθαλάσσια πόλη Σαιν Μαλό, όπου και διανυκτερεύσαμε για να την εξερευνήσουμε και την επόμενη μέρα.

Δες περισσότερα για την εξόρμησή μας στο Μον Σαιν Μισέλ στα highlight stories #MONT SAINT MICHEL στο Ιnstagram

Written by

DOD your travel

Πίσω από το DOD your travel είμαστε η Ηρώ και ο Μανώλης, ένα ζευγάρι που ένωσε την τρέλα του για τα ταξίδια τον Ιούνιο του 2017. Τα ταξίδια για εμάς είναι μαγεία, που θα διατηρούμε για πάντα μέσα μας! Μέσα από το blog μας σε παροτρύνουμε να ονειρεύεσαι προορισμούς, να τολμάς την οργάνωσή τους μόνος σου, κάνοντας τα ταξιδιωτικά σου όνειρα πραγματικότητα.
DREAM, ORGANIZE, DO your travel!