jordan

Ένα ταξίδι στην Ιορδανία συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο το φυσικό κάλλος, την ιστορία και τον πολιτισμό, καθιστώντας την έναν εξαιρετικό προορισμό για εσένα που αναζητάς εμπειρίες που θα σου μείνουν αξέχαστες. Εμείς φύγαμε με τις πιο γλυκές αναμνήσεις και τα πιο δυνατά συναισθήματα, καθώς γνωρίσαμε πολύ φιλικούς και καλόκαρδους ανθρώπους, όπως ο τοπικός ξεναγός Khaled και η οικογένεια του Hussein στην έρημο Ουάντι Ραμ.

Στο ταξίδι σου αυτό στην Ιορδανία:

  • Θα επισκεφθείς την Πέτρα, έναν από τους πιο διάσημους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο. Η αρχαία πόλη της Πέτρας είναι γνωστή για την εντυπωσιακή της αρχιτεκτονική, που έχει λαξευτεί σε βράχους.
  • Θα συναντήσεις το χαμηλότερο σημείο της Γης. Η Νεκρά Θάλασσα είναι γνωστή για τα θεραπευτικά της νερά και τη δυνατότητα να επιπλέεις χωρίς προσπάθεια λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι.
  • Θα βρεθείς στο βουνό Νέμπο, όπου σύμφωνα με την παράδοση, από το σημείο αυτό ο Μωυσής είδε τη Γη της Επαγγελίας πριν πεθάνει. Η τοποθεσία προσφέρει μαγευτική θέα και ιστορικό ενδιαφέρον.
  • Θα περιηγηθείς στο Αμμάν. Η πρωτεύουσα της Ιορδανίας, μια πόλη με σύγχρονα και ιστορικά στοιχεία, προσφέρει ένα μίγμα παραδοσιακού και μοντέρνου πολιτισμού, με αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, αγορές και εστιατόρια.
  • Θα διανυκτερεύσεις στην έρημο Ουάντι Ραμ, μία εκπληκτική έρημος, τόπος γνωστός και ως «Κοιλάδα του Φεγγαριού», προσφέρει μαγευτικά τοπία, περιπέτειες με καμήλες και τζιπ και δυνατότητα να απολαύσεις την απόλυτη ησυχία της ερήμου και τον έναστρο νυχτερινό ουρανό.

Προτεινόμενο πρόγραμμα

Διάρκεια ταξιδιού: 6 μέρες/ 5 διανυκτερεύσεις

Start Point: Διεθνές Αεροδρόμιο “Queen Alia”, Αμμάν, Ιορδανία


Day 1: Στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν

Συνάντησε τον γλυκύτατο Ιορδανό Khaled στο διεθνές αεροδρόμιο του Αμμάν και ετοιμάσου για μία ιδιωτική μεταφορά και περιήγηση στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας. Επισκέψου την ακρόπολη του Αμμάν, το καλοδιατηρημένο αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο και το κέντρο της πόλης. Περιηγήσου πάντα μαζί με τον τοπικό οδηγό Khaled τις τοπικές αγορές και τα εστιατόρια της πρωτεύουσας. Δείπνο και διανυκτέρευση, στο MENA Tyche Hotel στο Αμμάν.

Day 2: Στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσεις για την Μαντάμπα (Madaba), την πόλη των ψηφιδωτών για να επισκεφθείς την εκκλησία Greek Orthodox Basilica of Saint George, όπου θα συναντήσεις τον παλαιότερο χάρτη της γης φτιαγμένο από όμορφο μωσαϊκό. Αργότερα θα φτάσεις στο Όρος Νέμπο (Neabo) με το υπέροχο τοπίο του, με θέα τη Νεκρά θάλασσα και την Ιερή Γη. Εκεί είναι στην πραγματικότητα, όπου ο Μωυσής είδε τη Γη της Επαγγελίας πριν πεθάνει. Στη συνέχεια, θα συναντήσεις τη διάσημη Νεκρά Θάλασσα. Εκεί θα έχεις πρόσβαση σε ιδιωτική παραλία με μεσημεριανό γεύμα. Θα σου δοθούν επίσης πετσέτσες και θα μπορέσεις επίσης να εφαρμόσεις άργιλο για να θεραπεύσεις το δέρμα σου. Αναχώρηση για την αρχαία πόλης της Πέτρας. Δείπνο και διανυκτέρευση στo Town Season Hotel στην Πέτρα.

Day 3: Ξενάγηση στην Πέτρα

Μετά το πρωινό, θα ξεναγηθείς στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας. Ο επίσημος, αγγλόφωνος ξεναγός σου, θα σε συνοδεύσει τις πρώτες δυόμισι ώρες για να σου δώσει πολύτιμες πληροφορίες για την ιστορία και τα μνημεία της αρχαίας πόλης της Πέτρας. Αναχώρηση για την έρημο Ουάντι Ραμ. Παραδοσιακό δείπνο Βεδουίνων και διανυκτέρευση σε traditional tents στην έρημο Ουάντι Ραμ.

Day 4: Έρημος Ουάντι Ραμ

Μετά το πρωινό θα απολαύσεις 4 ώρες με τζιπ σαφάρι γύρω από την έρημο, κάνοντας πολλές στάσεις στα αξιοθέατα της ερήμου. Επιστροφή για μεσημεριανό. Αργότερα θα απολαύσεις την ώρα του ηλιοβασιλέματος κάνοντας βόλτα με καμήλες. Παραδοσιακό δείπνο Βεδουίνων και διανυκτέρευση σε traditional tents στην έρημο Ουάντι Ραμ.

Day 5: Επιστροφή στο Αμμάν

Μετά το πρωινό και όποια ώρα επιθυμείς, θα μεταβείς στο Αμμάν. Δείπνο και διανυκτέρευση στο MENA Tyche Hotel στο Αμμάν.

Day 6: End Point – Διεθνές Αεροδρόμιο “Queen Alia”, Αμμάν, Ιορδανία

Μετά το πρωινό θα μεταβείς στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Τι περιλαμβάνει:

  • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό και δείπνο στο MENA Tyche Hotel στο Αμμάν.
  • 1 διανυκτέρευση στην Πέτρα σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό και δείπνο στο Town Season Hotel.
  • 2 διανυκτερεύσεις σε traditional tents (ή Bubble tents κατόπιν αιτήματος σας) με πρωινό, μεσημεριανό και παραδοσιακό δείπνο στην έρημο Ουάντι Ραμ, με ιδιωτικό μπάνιο.
  • Όλες τις μεταφορές
  • Τοπικός αγγλόφωνος οδηγός
  • Αγγλόφωνος ξεναγός στην Πέτρα
  • Εισιτήρια εισόδου (Πέτρα, έρημο Ουάντι Ραμ, Όρος Νέμπο, εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, ακρόπολη, θέατρο).
  • Πρόσβαση σε ιδιωτική παραλία στη Νεκρά θάλασσα – πετσέτες.
  • 6 ώρες περιήγηση σαφάρι στην έρημο Ουάντι Ραμ με τοπικό γεύμα.
  • Βόλτα με καμήλες
  • Όσα γεύματα αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Βίζα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης του ταξιδιωτικού γραφείου συνεργασίας μας, OwlTravel (ΑΡ. ΜΗΤΕ ΕΟΤ: 0259Ε600000000000584801).
  • Φ.Π.Α

Το προτεινόμενο πρόγραμμα κοστίζει 1.215 ευρώ ανά άτομο

Τι δεν περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια προς και από το Αμμάν

Αν χρειάζεσαι βοήθεια για να κλείσεις τα αεροπορικά σου εισιτήρια, επικοινώνησε μαζί μας και με χαρά το ταξιδιωτικό γραφείο συνεργασίας μας OwlTravel (ΑΡ. ΜΗΤΕ ΕΟΤ: 0259Ε600000000000584801) θα σε βοηθήσει σε αυτό.

  • Ταξιδιωτική ασφάλεια ακύρωσης ταξιδιού & νοσηλείας
  • Ποτά
  • Προσωπικά έξοδα
  • Φιλοδωρήματα
  • eSim

Για τυχόν απορίες ή αν ενδιαφέρεσαι για το προτεινόμενο πρόγραμμα για την Ιορδανία, συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Σημαντικό: Είτε έχεις απορίες/χρειάζεσαι αλλαγές στο παραπάνω πρόγραμμα, είτε σε περίπτωση που πρόκειται για μια μικρή παρέα ή μεγαλύτερο αριθμών ατόμων, το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο με διαφορετική τιμή. Για περισσότερες πληροφορίες, στείλε μας email στο [email protected]

Διαβατήριο & Visa για την Ιορδανία

Το διαβατήριο σου δεν πρέπει να λήγει τους επόμενους 6 μήνες από την ημέρα αναχώρησης για την Ιορδανία. Για το ταξίδι σου στην Ιορδανία χρειάζεσαι Visa, αλλά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και το κόστος του λεγόμενου Jordan Pass, που περιλαμβάνει την Visa σου για την είσοδο στη χώρα της Ιορδανίας, τον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας, την έρημο Ουάντι Ραμ και την πρόσβαση σε όλα τα αξιοθέατα που αναγράφονται στο πρόγραμμα.

eSIM για Ιορδανία

Για να έχεις δεδομένα κινητού και να μπορείς να επικοινωνείς οποιαδήποτε στιγμή με τους δικούς σου στην Ελλάδα, μπορείς να αγοράσεις online την Airalo eSIΜ, που χρησιμοποιούμε κι εμείς σε κάθε μας ταξίδι.

Δες επίσης το οργανωμένο ταξίδι για Τανζανία: 11 ΜΕΡΕΣ ΤΑΝΖΑΝΙΑ ΓΙΑ ΣΑΦΑΡΙ & ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ

Written by

DOD your travel

Πίσω από το DOD your travel είμαστε η Ηρώ και ο Μανώλης, ένα ζευγάρι που ένωσε την τρέλα του για τα ταξίδια τον Ιούνιο του 2017. Τα ταξίδια για εμάς είναι μαγεία, που θα διατηρούμε για πάντα μέσα μας! Μέσα από το blog μας σε παροτρύνουμε να ονειρεύεσαι προορισμούς, να τολμάς την οργάνωσή τους μόνος σου, κάνοντας τα ταξιδιωτικά σου όνειρα πραγματικότητα.
DREAM, ORGANIZE, DO your travel!