Zanzibar/Ζανζιβάρη

Η Ζανζιβάρη είναι ένας παραδεισένιος προορισμός που ενώνει εξωτική ομορφιά, πλούσια ιστορία και πολιτιστική ποικιλομορφία σε ένα μοναδικό πακέτο. Αυτό το αρχιπέλαγος στην ανατολική ακτή της Αφρικής είναι γνωστό για τις ολόλευκες αμμουδιές του, τα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού Ωκεανού και τα ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα που κόβουν την ανάσα.

Η πρωτεύουσα της, το Stone Town, αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να χαθεί κανείς στα στενά σοκάκια της, να εξερευνήσει την ιστορία του δουλεμπορίου, τα αραβικά παλάτια και τα σουκ γεμάτα χρώματα και αρώματα από μπαχαρικά και τοπικές λιχουδιές.

Η Ζανζιβάρη είναι ιδανική για καταδύσεις και snorkeling, καθώς οι κοραλλιογενείς ύφαλοι της φιλοξενούν μια τεράστια ποικιλία θαλάσσιας ζωής. Είναι ο τέλειος προορισμός για εσένα που αναζητάς ηρεμία, περιπέτεια και μια δόση μαγείας από μια άλλη εποχή. Η Ζανζιβάρη υπόσχεται εμπειρίες που θα σου μείνουν αξέχαστες!

Προτεινόμενο πρόγραμμα

Διάρκεια ταξιδιού στην Ζανζιβάρη

5 μέρες/ 4 διανυκτερεύσεις στην Ζανζιβάρη

Start Point: Abeid Amani Karume International Airport, Zanzibar

Day 1: Άφιξη στην Ζανζιβάρη – Abeid Amani Karume International Airport, Zanzibar | hotel in Kendwa/Nungwi

Στο αεροδρόμιο της Ζανζιβάρης θα σε περιμένει ο Οmar, ένας επαγγελματίας και φιλικός αγγλόφωνος τοπικός οδηγός για να σε βοηθήσει με τις αποσκευές σου και να σε συνοδεύσει στο ξενοδοχείο σου στο βόρειο τμήμα της Ζανζιβάρης. Η πρώτη μέρα προσφέρεται για χαλάρωση από το ταξίδι, για περίπατο κατά μήκος της ακτογραμμής και κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά. Καθώς ο ήλιος αρχίζει να δύει, θα χαλαρώσεις στην παραλία με ένα κοκτέιλ στο χέρι, απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα. Τις επόμενες τέσσερις ημέρες, θα έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις την πλούσια ιστορία, τον ζωντανό πολιτισμό και τις εκπληκτικές παραλίες που έχει να προσφέρει αυτός ο τροπικός προορισμός.

Day 2: Νησί Mnemba – Κολύμπι με δελφίνια | hotel in Kendwa/Nungwi

Μετά το πρωινό σου, ο οδηγός θα σε παραλάβει από το ξενοδοχείο σου και θα σε οδηγήσει οδικώς στην παραλία Muyuni. Στη συνέχεια, με ένα ταχύπλοο θα μεταφερθείς και θα βουτήξεις στα κρυστάλλινα νερά δίπλα σε παιχνιδιάρικα δελφίνια. Θα κάνεις κολύμβηση με αναπνευστήρα και θα απολαύσεις τον ζεστό ήλιο στις παρθένες παραλίες. Απόλαυσε τροπικά φρούτα, σνακ και αναψυκτικά. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο σου για ξεκούραση.

Day 3: Spice Farm ξενάγηση & ξενάγηση στην Stone town | hotel in Kendwa/Nungwi

Απόλαυσε μια περιήγηση στη φάρμα μπαχαρικών, όπου θα μάθεις για την πλούσια πολιτιστική ιστορία της Ζανζιβάρης συνυφασμένη με το εμπόριο μπαχαρικών. Ανακάλυψε επίσης, την τέχνη της παραδοσιακής καλλιέργειας μπαχαρικών που περνάει από γενιά σε γενιά. Μια αυθεντική και εκπαιδευτική εμπειρία σε περιμένει σε αυτή την αρωματική αποστολή στην καρδιά της Ζανζιβάρης.

Έπειτα, θα ακολουθήσει μια συναρπαστική εξερεύνηση της πόλης Stone Town στη Ζανζιβάρη. Επισκέψου τα ιστορικά σκλαβοπάζαρα, την κατοικία του Freddy Mercury και πολλά άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά αξιοθέατα. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο σου για ξεκούραση.

Day 4: Ολοήμερο Road trip στη South Beach | hotel in Kendwa/Nungwi

Ξεκίνησε ένα αξέχαστο ολοήμερο οδικό ταξίδι για να εξερευνήσεις τη γραφική South Beach στη Ζανζιβάρη. Πρώτη επίσκεψη στο μαγευτικό δάσος Jozani, όπου μπορείς να γνωρίσεις τους κόκκινους πιθήκους Colobus. Απόλαυσε στη συνέχεια τη γαλήνια ομορφιά της παραλίας Mtende, όπου στο υπέροχο εστιατόριο Usumba Rock, θα απολαύσεις το μεσημεριανό σου γεύμα. Επόμενος σταθμός μια όμορφη σπηλιά που βρίσκεται στην παραλία Jambiani, προσφέροντας μια συναρπαστική εμπειρία. Επόμενη στάση η παρθένα παραλία Paje, που φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά της και την λευκή άμμο σαν πούδρα. Έπειτα, θα γνωρίσεις το “The Rock Restaurant”, σκαρφαλωμένο σε έναν βράχο στον Ινδικό Ωκεανό, προσφέροντας πανοραμική θέα και απολαυστική κουζίνα. Τέλος, φτάνεις στην Michamvi Beach, Kae Funk, όπου θα απολαύσεις ένα μαγευτικό ηλιοβασιλέμα. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο σου για ξεκούραση.

Day 5: End Point – Abeid Amani Karume International Airport, Zanzibar

Μετά το πρωινό σου στο ξενοδοχείο, ο οδηγός σου θα σε συνοδεύσει στο αεροδρόμιο της Ζανζιβάρης για την πτήση της επιστροφής.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα κοστίζει 640 ευρώ ανά άτομο

Τι περιλαμβάνει:

  • 4 διανυκτερεύσεις στη Ζανζιβάρη σε ξενοδοχείο στην παραλία Kendwa ή Nungwi
  • Όλες οι δραστηριότητες & οι ξεναγήσεις που αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Όλες οι μεταφορές που αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • 5 πρωινά στο ξενοδοχείο
  • Όσα γεύματα αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός Αγγλόφωνος οδηγός
  • Φόροι & είσοδοι
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης του ταξιδιωτικού γραφείου συνεργασίας μας, Owl Travel (ΑΡ. ΜΗΤΕ ΕΟΤ: 0259Ε600000000000584801).
  • Φ.Π.Α

Τι δεν περιλαμβάνει:

  • Διεθνή αεροπορικά εισιτήρια

Αν χρειάζεσαι βοήθεια για να κλείσεις τα αεροπορικά σου εισιτήρια, επικοινώνησε μαζί μας και με χαρά το ταξιδιωτικό γραφείο συνεργασίας μας Owl Travel (ΕΟΤ:0259Ε600000000000584801) θα σε βοηθήσει σε αυτό.

  • Γεύματα & ποτά που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Προσωπικά έξοδα
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια ακύρωσης ταξιδιού και νοσηλείας
  • Φιλοδωρήματα
  • Visa (έκδοση on arrival – κόστος 50 δολάρια)
  • eSim

Για τυχόν απορίες ή αν ενδιαφέρεσαι για το προτεινόμενο πρόγραμμα στην εξωτική Ζανζιβάρη της Αφρικής, συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Σημαντικό: Είτε έχεις απορίες/χρειάζεσαι αλλαγές στο παραπάνω πρόγραμμα (π.χ στον τύπο διαμονής), είτε σε περίπτωση που πρόκειται για μια μικρή παρέα ή μεγαλύτερο αριθμών ατόμων, το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο με διαφορετική τιμή. Για περισσότερες πληροφορίες, στείλε μας email στο [email protected]

Εμβόλια για την Ζανζιβάρη

Δεν απαιτούνται υποχρεωτικά εμβόλια για το ταξίδι σου στην Ζανζιβάρη. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να λάβεις περισσότερες πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ.

Διαβατήριο & Visa για την Ζανζιβάρη

Το διαβατήριο σου δεν πρέπει να λήγει τους επόμενους 6 μήνες από την ημέρα αναχώρησης για την Ζανζιβάρη. Για το ταξίδι σου στην Ζανζιβάρη χρειάζεσαι Visa την οποία εκδίδεις εύκολα και άμεσα κατά την άφιξη σου στο αεροδρόμιο της χώρας, με κόστος 50 δολάρια, τα οποία πρέπει να έχεις σε μετρητά.

eSIM για Ζανζιβάρη

Για να έχεις δεδομένα κινητού και να μπορείς να επικοινωνείς οποιαδήποτε στιγμή με τους δικούς σου στην Ελλάδα, μπορείς να αγοράσεις online την Airalo eSIΜ, που χρησιμοποιούμε κι εμείς σε κάθε μας ταξίδι.

Συνδύασε το ταξίδι σου στη Ζανζιβάρη με ένα σαφάρι στα δημοφιλέστερα εθνικά πάρκα της Τανζανίας.

Written by

DOD your travel

Πίσω από το DOD your travel είμαστε η Ηρώ και ο Μανώλης, ένα ζευγάρι που ένωσε την τρέλα του για τα ταξίδια τον Ιούνιο του 2017. Τα ταξίδια για εμάς είναι μαγεία, που θα διατηρούμε για πάντα μέσα μας! Μέσα από το blog μας σε παροτρύνουμε να ονειρεύεσαι προορισμούς, να τολμάς την οργάνωσή τους μόνος σου, κάνοντας τα ταξιδιωτικά σου όνειρα πραγματικότητα.
DREAM, ORGANIZE, DO your travel!